Optimale ruimtebenutting in drukstedelijke omgeving

Het Amsterdams Verbond heeft jaarlijks het privilege om op 5 mei, Bevrijdingsdag, een festival te organiseren op een bijzondere locatie: het Olympisch Stadion in Amsterdam. Eigenlijk is dit een vrij logische locatie: omgeven door tribunes en in de vrije, open ruimte staat het dansende publiek niemand in de weg. Toch neemt deze binnenstedelijke locatie weer andere uitdagingen met zich mee.

De belangrijkste aspecten van het project:

  • Opdrachtgever: Het Amsterdams Verbond
  • Locatie: Olympisch Stadion, Amsterdam
  • Type: evenement
  • Diensten: op- en afbouw
  • Toepassing: model EVENT®

De bereikbaarheid van het Olympisch Stadion is complexer dan bij evenementen die zich op een terrein buiten de stad bevinden. Het stadion staat in Amsterdam Zuid. Dat betekent: veel inwoners van de Nederlandse hoofdstad kunnen de locatie uitstekend bereiken met de fiets. Ook vanaf station Amsterdam Zuid is het het makkelijkst om een OV-fiets te huren en zo in alle vrijheid naar de evenementenlocatie te komen. Wie er echter voor kiest om een festival te houden op een binnenstedelijke locatie, zal zich moeten schikken naar de beperkte ruimte die er is voor bijvoorbeeld fietsparkeerders.

Dat brengt een uitdaging met zich mee: het zo goed mogelijk benutten van de ruimte voor fietsparkeerplaatsen. We waren verheugd dat Het Amsterdams Verbond contact met ons op heeft genomen, zodat we samen naar een oplossing konden zoeken. Bovendien is er niet veel ruimte om de fietsparkeerplaatsen ruim vóór en ná het event te laten staan, dus moesten we snel handelen.

Samen met Het Amsterdam Verbond hebben we gekeken hoe we de ruimte optimaal kunnen benutten. Het model EVENT®, waar wij er altijd ruim voldoende van op voorraad hebben, is hier uitstekend voor in te zetten. Dat komt met name door de grote hoeveelheid fietsen die passen op één rek (tot maximaal 30 fietsen per 2 vierkante meter), het lichte gewicht ervan waardoor de op- en afbouw snel en efficiënt gebeurt, en de mogelijkheid om fietsenrekken van zowel 2 als 3 meter aan elkaar te koppelen.

Door de optimale benutting van de openbare ruimte voor fietsparkeerders was de evenementenlocatie voor bezoekers die met de fiets kwamen uitstekend bereikbaar. Ook de bezoekers die op een andere manier kwamen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, hebben geen hinder gehad van zwervende fietsen of een weide verspreiding van de fietsenstalling. Een geslaagd festival dus!

Toegepaste producten:

Toegepaste diensten:

Heeft u een vergelijkbaar evenement en bent u opzoek naar een professioneel bedrijf dat met u meedenkt op het gebied van fietsparkeren? Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op east

Offerte aanvragen