Gepersonaliseerde & professionele fietsenrekking, in korte tijd geleverd

Rotterdam is Europa’s belangrijkste havenstad en Nederlands’ bruisende commerciële centrum aan de Maas. Een stad met veel water dus. En een stad waar het gebruik van openbaar vervoer sterk gestimuleerd wordt, om de drukte met auto’s zoveel mogelijk te beperken tot een minimum.

De belangrijkste aspecten van het project:

  • Opdrachtgever: Veerfiets Rotterdam
  • Locatie: Diverse locaties in Rotterdam
  • Type: infrastructuur binnen gemeente
  • Diensten: op- en afvouw, signing
  • Toepassing: model HORECA

Gelukkig pakken Rotterdammers graag de fiets. Dat komt mede door de vele goede voorzieningen voor fietsers in de stad. Zo ook de vele veerdiensten, de zogenoemde watertaxi’s. Want de Maas is een brede rivier, en het aantal bruggen zijn daardoor beperkt. Speciaal voor inwoners die graag de fiets pakken, zette Rotterdam de veerfiets in, inclusief handige app waarop je jouw veerfiets kunt reserveren. Pak de veerdienst, en aan de overkant staat een zogenaamde veerfiets op je te wachten die je kunt gebruiken als vervoermiddel naar het volgende veerfietspunt. De veerfiets dient dus als een soort van transfer tussen de verschillende veerdiensten.

Deze fietsen moeten ook veilig en netjes gestald worden. De Gemeente Rotterdam had een uitdaging, want door materiaalschaarste waren de eerder gewenste fietsenrekken niet op tijd leverbaar. Gelukkig namen zij contact met ons op om mee te denken.

Onze oplossing: model HORECA, inclusief signing. Op de gepersonaliseerde signing aan het fietsenrek konden fietsers direct bij het parkeren aflezen wanneer de volgende veerdienst vertrok. Door de QR-code te scannen, kan een gebruiker de fiets activeren en gebruiken voor zijn of haar transfer naar het volgende punt. De signing ziet er bovendien professioneel en herkenbaar uit.

We zijn blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de mobiliteit van Rotterdammers op lastige punten tussen het water in, en dat we het voor hen makkelijker maken om de fiets te pakken in plaats van een ander transportmiddel.

Heeft u een vergelijkbare uitdaging met betrekking tot een tijdelijke of permanente fietselstalling, en bent u opzoek naar een professioneel bedrijf dat met u meedenkt op het gebied van fietsparkeren? Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op east

Offerte aanvragen