Het eerste festival na 1,5 jaar corona

Na anderhalf jaar zonder grote evenementen zoals festivals mocht het in het weekend van 3 en 4 juli eindelijk weer een keer. Precies in dat weekend stond Verknipt Festival gepland, bij Strijkviertel in De Meern. Een spannend moment, want heel Nederland kijkt mee: kunnen de organisaties van festivals alles zo organiseren dat het aantal nieuwe besmettingen beperkt blijft?

De belangrijkste aspecten van het project:

  • Opdrachtgever: Verknipt Festival 2021
  • Locatie: Strijkviertel in De Meern
  • Type: evenement
  • Diensten: op- en afbouw, fietsstewards
  • Toepassing: model EVENT®

Logischerwijs worden de bezoekers van Verknipt pas gecheckt op hun coronatoegangsbewijs bij de entree. Daarvóór al parkeren ze hun fiets, als ze per fiets naar het festival komen. Omdat heel Nederland en met name het Ministerie voor Volksgezondheid meekijkt, en we bovendien graag willen dat we ook de rest van de zomer weer evenementen kunnen organiseren, komen hier ook andere verantwoordelijkheden bij kijken.

Gelukkig was dat verantwoordelijkheidsgevoel wederzijds: zowel wij als de organisatie van Verknipt vonden dat we er alles aan moesten doen om bezoekers ook bij het parkeren van hun fiets een prettige en dus veilige situatie moesten bieden. We waren dan ook verheugd dat de organisatie contact met ons opnam met de vraag of zij deze zorg bij ons weg konden leggen. Bovendien was de wens van de organisatie om de fietsenstalling pas op de ochtend van het evenement te installeren. Vanzelfsprekend gingen we deze uitdagingen graag aan.

Dankzij het lichtgewicht en bovendien zeer efficiënte model EVENT® (tot maximaal 30 fietsen per 2 vierkante meter) was het snel opbouwen van de stalling in de ochtend geen enkel probleem. De stalling was precies op tijd klaar. Ook de vraag of wij extra konden letten op de veiligheid van de bezoekers buiten het festivalterrein was geen probleem: de inzet van fietsstewards, die ervoor zorgden dat bezoekers zich verspreidden over de fietsenstalling en zo niet te dicht op elkaar hun fiets parkeerden, heeft ertoe geleid dat Verknipt haar gedragen verantwoordelijkheid met zorg heeft genomen.

We zijn er trots op dat we op deze manier bij konden dragen aan het voorspoedig verlopen van dit festival.

Heeft u een vergelijkbaar evenement en bent u opzoek naar een professioneel bedrijf dat met u meedenkt op het gebied van fietsparkeren? Wij helpen u graag verder.

Kontaktieren Sie uns east

Offerte aanvragen