Veilig en op afstand fietsparkeren in de binnenstad van Dordrecht

De anderhalvemetersamenleving biedt veel organisaties, waaronder gemeenten, nieuwe uitdagingen. Neem een stad als Dordrecht, een oude vestingstad met een historisch centrum. Veel inwoners gaan graag op de fiets naar de binnenstad. Fijn dat op het moment dat alles weer open is, ook de drukte rondom de fietsenstallingen dan minder is, zodat mensen nog goed afstand van elkaar kunnen houden.

De belangrijkste aspecten van het project:

  • Opdrachtgever: Gemeente Dordrecht
  • Locatie: Binnenstad van Dordrecht, soms moeilijk bereikbare locaties
  • Type: binnenstedelijk
  • Diensten: op- en afbouw
  • Toepassing: model SEMI

Openbare voorzieningen als fietsenstallingen zijn echter vaak beperkt in de ruimte en zitten al snel aan hun maximale capaciteit. Wanneer dan ook nog een groot deel van de fietsparkeerplaatsen niet gebruikt kan worden om de anderhalvemeter-regel te handhaven, krimpt de maximale capaciteit nog verder. De Gemeente Dordrecht heeft ons gevraagd om mee te denken in een innovatieve oplossing.

Onze oplossing: het plaatsen van het SEMI-model fietsenrek op diverse locaties in de binnenstad. Zo hadden bezoekers die per fiets kwamen voldoende ruimte om hun fiets op een veilige manier te parkeren, zonder dat dit tot overlast aan zwerffietsen in de binnenstad leidt. Het fietsenrekmodel SEMI is robuust en kan bevestigd worden aan de ondergrond, waardoor deze keurig netjes voor langere tijd op zijn plek kan blijven staan.

Een bijkomende uitdaging was de bereikbaarheid van deze nieuwe fietsparkeerplaatsen. Dordrecht is een oude stad, met veel nauwe straatjes. Hoe zorg je ervoor dat tientallen fietsenrekken op hun plaats van bestemming komen, zodat ze netjes kunnen worden geïnstalleerd?

Ook dat is gelukkig geen enkel probleem. Onze transportmiddelen voldoen aan de meeste eisen op het gebied van milieu en duurzaamheid, en verschillen bovendien in grootte en toepassing. In dit geval is voor de BE-combinatie gekozen, zodat we ook de lastigste straatjes van de binnenstad konden bereiken en op deze manier zo snel mogelijk de fietsparkeerplaats konden opbouwen. Vanzelfsprekend zijn de fietsenrekken weer netjes opgehaald op het moment dat deze niet meer nodig bleken te zijn om bezoekers van de binnenstad een prettige en veilige fietsparkeerervaring te bieden.

Toegepaste producten:

Toegepaste diensten:

Heeft u een vergelijkbare uitdaging met betrekking tot een tijdelijke of permanente fietselstalling, en bent u opzoek naar een professioneel bedrijf dat met u meedenkt op het gebied van fietsparkeren? Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op east

Offerte aanvragen