Een nieuw ziekenhuis met nieuwe fietsenstalling voor Anderlecht, België

Op de Erasmuscampus in Anderlecht, België, is in november 2021 een nieuw instituut geopend: het Jules Bordet Instituut. Het betreft een verhuizing van het ziekenhuis dat voorheen aan de Waterloolaan in Brussel gevestigd was. Voor de opening van dit instituut was een tijdelijke vraag naar meer fietsparkeerplaatsen voor bezoekers.

De belangrijkste aspecten van het project:

  • Opdrachtgever: Jules Bordet Instituut op de Erasmuscampus
  • Locatie: Anderlecht, België
  • Type: evenement
  • Diensten: op- en afbouw
  • Toepassing: model EVENT®

Vanzelfsprekend is de opening van het instituut een mijlpaal voor het ziekenhuis, en dat moet gevierd worden. Het is belangrijk dat bezoekers die op de fiets komen – en ook in België zijn dat er veel – hun fiets op een nette manier kunnen stallen. Er is echter weinig ruimte beschikbaar: gedurende de opening werd een bovengemiddeld aantal bezoekers per fiets verwacht. Hoe kan het ziekenhuis daarop anticiperen?

De oplossing: een tijdelijke fietsenstalling die netjes wordt op- en afgebouwd en in werking is gedurende de opening. Om het ziekenhuis met deze uitdaging te helpen, hebben we de zorg voor 150 extra fietsparkeerplaatsen voor hen uit handen genomen. Vanwege de beperkte ruimte maar voornamelijk ook de snelheid waarmee de fietsenstalling geïnstalleerd moest worden, is model EVENT® gebruikt. Dit lichtgewicht model is snel te installeren en bovendien uiterst efficiënt: er kunnen tot maximaal 30 fietsen op 2 vierkante meter in gestald worden.

Tijdelijke fietsenstallingen bieden we dus ook over de grens aan: in België en tevens ook in Duitsland. Daarbij komt natuurlijk ook een nieuw vraagstuk kijken: transport. Gelukkig hebben we ook daar verschillende oplossingen in: van BE-oplossingen voor de smalle straatjes in binnensteden, tot de inzet van rangers met aanhangers om tientallen tot honderden fietsenrekken tegelijk te transporteren.

Toegepaste producten:

Toegepaste diensten:

Verwacht u binnen een korte periode een hoger aantal bezoekers per fiets en bent u op zoek naar een professioneel bedrijf dat met u meedenkt? Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op east

Offerte aanvragen