Paaspop 2022: het eerste grote buitenfestival dit seizoen

Traditiegetrouw is Paaspop één van de eerste, en vaak ook het grootste festival in de vroegste uren van het nieuwe seizoen. Altijd weer even gezonde spanning dus. Voor Fietsenrekhuren.com is dat, als facilitator van fietsparkeerplaatsen voor tienduizenden bezoekers per dag – en dat drie dagen lang, niet anders.

‘s Lands grootste artiesten (en ook zeker voldoende internationale grote namen) verzamelen zich op het festivalterrein in Schijndel, dat na twee jaar corona eindelijk weer bruist van feestvreugde. Het schitterende weer tijdens afgelopen Paasweekend bracht maximale drukte en natuurlijk de nodige, langverwachte vreugde met zich mee.

35.000 bezoekers per dag in een gemeente die zelf uit slechts 70% van dat aantal aan inwoners bestaat. Een enorm festivalterrein, maar meerdere wegen leiden in dit geval naar Rome: afhankelijk van waaruit je vertrokken bent, bereik je het festival via een bepaalde route. Daarom hebben we voor Paaspop ook dit jaar niet één, maar twee fietsenstallingen opgezet: Noord en Zuid. En omdat het terrein van Paaspop eenvoudig te bereiken is via de openbare wegen in een open gebied, konden we onze eigen transportmiddelen zo efficiënt mogelijk inzetten voor de snelst mogelijke op- en afbouw. Wel zo prettig, zodat de organisatie zich hierover geen zorgen hoeft te maken.

Dit zijn enkele van de voorbeelden waarbij we samen met de organisatie van Paaspop hebben gekeken naar het zo soepel mogelijk laten verlopen van de installatie van de fietsenstalling en de toestroom van bezoekers, en hoe zij het beste hun fiets kunnen parkeren. Het is onderdeel van de voorbereiding waarbij geen enkel detail op het gebied van risico’s vergeten mag worden. De veiligheid van de bezoekers staat immers te allen tijden voorop.

En ook gedurende het festival waren we met voldoende mankracht aanwezig. Want mag je van al die bezoekers verwachten dat zij precies weten waar ze hun fiets het beste kunnen parkeren, waarbij ook rekening wordt gehouden met de doorstroming, veiligheid en ervaring van andere bezoekers? Dat vraagt om hulp. We waren niet voor niets bij Paaspop aanwezig met maar liefst 27 man sterk: van op- en afbouw tot stewards, die de bezoekers de weg wijzen naar hun fietsparkeerplaats.

De stewards hebben overigens niet alleen geholpen bij het vinden van een juiste fietsparkeerplaats, maar ook bij de betaling ervam. Om de kosten van de fietsenstalling te dekken, heeft Paaspop ons namelijk ook gevraagd om te ondersteunen bij het kassasysteem voor de fietsenstalling.

We zijn verheugd dat we dit project voor een fantastisch evenement als Paaspop mochten faciliteren. Laat het een voorbode zijn voor een fantastisch seizoen, waarbij veel bezoekers de fiets gebruiken om op plaats van bestemming te komen.

Voor Paaspop maakten we gebruik van:

Deze diensten hebben we mogen uitvoeren:

Op zoek naar een betrouwbare partij die het fietsparkeren voor zowel grote als kleine evenementen volledig kan organiseren? Neem contact met ons op.

Neem contact met ons op. east

Offerte aanvragen