Een terugblik op Wereld Fiets Dag op 3 juni

Op 3 juni was het World Bicycle Day – ofwel, Wereld Fiets Dag! Een dag die niet ‘zomaar’ even verzonnen is: het komt uit de koker van de Verenigde Naties.

Op Wereld Fiets Dag vieren we natuurlijk het plezier en het genot dat fietsen met zich meebrengt. Het is simpelweg belangrijk en goed voor je gezondheid om regelmatig de fiets te pakken. En dat niet alleen: ook voor het milieu is het beter om de fiets te pakken, als duurzamer alternatief dan bijvoorbeeld de auto.

Initiatieven door het hele land – en daarbuiten

Extra mooi vinden we het om te zien dat op deze bewuste dag overal in het land creatieve initiatieven worden gehouden om het fietsen te stimuleren. Zo organiseerde Sport Vitaal een culturele fietsroute door Alkmaar en omstreken, organiseerde Meppel de Route van Geluk en bereikten de twee ‘fietsmaten’ Maarten en Thomas Istanbul op Wereld Fiets Dag, als tussenstop op hun fietsroute naar het einde van de wereld.

Op Wereld Fiets Dag faciliteerden wij voor meer van 50.000 bezoekers van evenementen door het hele land een fietsparkeerplaats, vaak ook met fietsstewards om bezoekers te begeleiden en de fietsparkeerplaatsen zo efficiënt mogelijk te benutten. Graag nemen we in dit artikel de gelegenheid om de verscheidenheid van deze evenementen uit te lichten.

Evenementen

De absolute uitschieter van deze 3 juni was het Zomerspektakel aan het Meer, in Alphen aan den Rijn. Daar zagen we maar liefst 8.000 bezoekers op de fiets richting het festivalterrein komen.

Ook waren we aanwezig bij het Gladiolenfestival in België. Een mooi divers festival, leuk voor jong en oud. Mooi om te zien dat we het voor Belgen, wat vaak absoluut niet onderdoet aan Nederland als fietsland, mogelijk hebben gemaakt om met het gezin of met vrienden de fiets te pakken naar dit festival.

Een ander interessant festival om uit te lichten is The Crave in Den Haag. Een driedaags festival met meerdere podia verspreid door heel de stad. Met onze verschillende transportmiddelen is het dus ook mogelijk om in binnenstedelijke gebieden te komen en fietsparkeerplaatsen te organiseren, zelfs in milieuzones.

Verdere evenementen waarbij we tijdelijk fietsparkeren gefaciliteerd hebben:

  • Paradijs van het Zuiden in Den Bosch
  • De Opwekking in Biddinghuizen
  • Amsterdam Open Air
  • Pleinvrees en de Zon op het NDSM-terrein in Amsterdam
  • AmeeZing Valkenswaard
  • Riverdale in Gouda

Vanuit onze liefde voor fietsen kijken we met een brede glimlach terug op deze Wereld Fiets Dag, omdat we zoveel bezoekers van zoveel verschillende evenementen hebben geholpen bij hun fietservaring naar een schitterende dag.

Ook interessant voor u:

Heeft u vragen over bovengenoemde projecten of interesse in een gesprek over fietsparkeren voor uw evenement?

Neem contact op east

Offerte aanvragen